Bosz en Lyon cashen: Newcastle United betaalt bijna vijftig miljoen euro

Bosz en Lyon cashen: Newcastle United betaalt bijna vijftig miljoen euro

30-01-2022 17:20 Laatste update: 17:24
14

Bruno Guimarães is sinds zondag officieel een Magpie. De Braziliaanse middenvelder (24) wordt door Newcastle United voor bijna vijftig miljoen overgenomen van het Olympique Lyon van trainer Peter Bosz.

Guimarães heeft een contract voor vierenhalf jaar ondertekend op St. James' Park en komt na dagen van geruchten. Lyon klom zelfs in de pen om te betogen dat een vertrek van de Braziliaan niet aan de orde was, maar nu heeft de middenvelder dus toch getekend in het noordoosten van Engeland. Hij gaat met rugnummer 39 voetballen.

Eddie Howe, de manager van The Magpies, is tevreden met de aanwinst. "Hij is een veelbelovend talent en was één van onze belangrijkste transferdoelwitten. Ik ben blij dat we hem nu binnen hebben. Hij versterkt onze selectie in aanloop naar de uitdagingen die ons nog te wachten staan."

Het steenrijke Newcastle United heeft deze maand al de nodige blauwtjes gelopen, maar nu de transfer van Guimarães eenmaal rond is, komt het aantal winterdeals alsnog op drie. Eerder al kwamen Kieran Trippier (Atlético Madrid) en Chris Wood (Burnley) over en naar verluidt is ook de komst van Dan Burn van Brighton aanstaande.