Telegraaf: Ajax huurt Ihattaren tot januari 2023 en bedingt lage optie tot koop

Telegraaf: Ajax huurt Ihattaren tot januari 2023 en bedingt lage optie tot koop

30-01-2022 17:31 Laatste update: 17:40
250

Mohamed Ihattaren is op weg naar Ajax. Volgens De Telegraaf huren de Amsterdammers de negentienjarige spelmaker tot 1 januari 2023 van Juventus, dat een optie tot koop voor de regerend landskampioen heeft toegestaan.

Die zou slechts twee miljoen euro bedragen. Dat blijkt volgens de ochtendkrant uit het papierwerk dat zondag in orde is gemaakt door Ajax en Juventus. Maandag zal Ihattaren het laatste deel van zijn medische keuring ondergaan op sportpark de Toekomst en wordt hij officieel Ajacied.

De deal van de regerend landskampioen met La Vecchia Signora behelst een huurperiode van een jaar, van januari 2022 tot januari 2023. Op dat moment kan Ajax besluiten om de aanvallende middenvelder voor een bedrag van twee miljoen euro over te nemen van Juventus. De Italianen betaalden deze zomer bijna hetzelfde bedrag aan PSV voor de diensten van Ihattaren.

Ihattaren wist al snel dat hij naar Ajax wilde. De Telegraaf schrijft dat hij na het gesprek met trainer Erik ten Hag niets liever wilde dan snel fit worden en bij de Amsterdammers tekenen. De spelmaker is zich er van bewust dat hij de tijd nodig heeft om fit te raken en weet dat hij onderaan de ladder zal moeten beginnen.