Update: Heerenveen bevestigt voortijdig vertrek van huurling Nygren

Update: Heerenveen bevestigt voortijdig vertrek van huurling Nygren

30 January - 19:57 Laatste update: 21:02
30

Benjamin Nygren gaat sc Heerenveen na anderhalf jaar verlaten. De twintigjarge Zweed maakt definitief de overstap naar het Deense FC Nordsjaelland.

Dat bevestigen bronnen aan VoetbalPrimeur na berichtgeving van de Leeuwarder Courant. In Denemarken tekent Nygren een vierjarig contract. Heerenveen huurde de aanvaller aanvankelijk voor twee jaar van KRC Genk, maar daar komt nu voortijdig een einde aan.

Nygren was dit seizoen geen vaste kracht in Friesland en maakte meerdere malen duidelijk dat hij wilde vertrekken. Anthony Musaba kreeg de voorkeur op de rechterflank, terwijl Nygren zich als aanvallende middenvelder ook niet in het elftal wist te spelen.

Op transfergebied is het de laatste dagen druk bij Heerenveen. Zo lijken Thom Haye en Amin Sarr nog voor de deadline naar de nummer tien van de Eredivisie te vertrekken. Henk Veerman verruilde Heerenveen juist voor FC Utrecht, terwijl Rodney Kongolo ook nog lijkt te vertrekken.

Update: Heerenveen heeft het vertrek van Benjamin Nygren inmiddels bevestigd. De Zweed is inderdaad naar het Deense FC Nordsjaelland vertrokken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s