Lampard volgt Benítez op bij Everton en gaat meteen voor Van de Beek

Lampard volgt Benítez op bij Everton en gaat meteen voor Van de Beek

31-01-2022 14:30 Laatste update: 14:40
18

Frank Lampard is de nieuwe manager van Everton. Voor de 106-voudig international wordt het zijn derde trainersklus in Engeland, na periodes bij Derby County en Chelsea.

Lampard tekent tot medio 2024 op Goodison Park. Hij is de opvolger van Rafa Benítez, die na één zege in zijn dertien wedstrijden de wacht werd aangezegd. Lampard krijgt de voorkeur boven Vitor Pereira en interim-manager Duncan Ferguson.

Alles wijst erop dat Donny van de Beek de eerste versterking wordt van Lampard. De Oranje-international komt op huurbasis over van Manchester United. Lampard zat een jaar geleden voor het laatst op de bank, toen als manager van Chelsea.

"Het is een enorme eer voor mij om een ​​club met deze omvang en traditie te vertegenwoordigen en te leiden", reageert Lampard op de website van Everton. "Ik kan niet wachten om te beginnen. De supporters van Everton hebben passie en dat hebben we zeker nodig, gezien onze plek op de ranglijst. Het is tweerichtingsverkeer."

Everton staat na twintig wedstrijden op de zestiende plaats in de Premier League. Het gat met de degradatiezone is slechts vier punten. Het kostte Benítez twee weken geleden de kop.