Witte rook in Enschede én Parma: Oosterwolde gaat samenspelen met Buffon

Witte rook in Enschede én Parma: Oosterwolde gaat samenspelen met Buffon

31-01-2022 11:44 Laatste update: 11:47
13

Jayden Oosterwolde is officieel speler van Parma. De linksback wordt door de club uit de Serie B van FC Twente gehuurd en wordt aan het einde van dit seizoen verplicht overgenomen.

Oosterwolde was al in Italië om zijn transfer af te ronden en op Deadline Day komen zowel Parma als Twente met de bevestiging. De Italianen huren de linksback voor de rest van het seizoen en zullen hem dan definitief overnemen. Met die transfer is volgens bronnen ongeveer drie miljoen euro gemoeid, waarvan een deel naar Heracles Almelo zal gaan.

De rivaal van Twente profiteert daarmee van het feit dat Oosterwolde een tijdje in de gedeelde opleiding van de twee clubs zat. In 2020 maakte de vleugelverdediger uiteindelijk de overstap naar de A-selectie van de Tukkers, waarna hij tot veertig competitiewedstrijden kwam. Daarin maakte hij één doelpunt.

Bij Parma komt Oosterwolde samen te spelen met legendarische doelman Gianluigi Buffon. Die is er vooralsnog niet in geslaagd om zijn team mee te laten doen om promotie naar de Serie A. Op dit moment staan de Gialloblú twaalfde en is de achterstand op Brescia, dat derde staat en serieus meedoet om promotie, al veertien punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie