Feyenoord komt eindelijk met bevestiging: Sandler terug naar Nederland

Feyenoord komt eindelijk met bevestiging: Sandler terug naar Nederland

01-02-2022 18:00 Laatste update: 18:03
114

Het is officieel: Feyenoord heeft de komst van Philippe Sandler beklonken. De verdediger uit Amsterdam (24) komt per direct over van Manchester City.

Sandler onderging maandag een medische keuring en zette uiteindelijk zijn handtekening in De Kuip, waar hij in elk geval tot het einde van het seizoen zal spelen. Feyenoord neemt hem transfervrij over van Manchester City en kan Sandler in de zomer voor nog twee seizoenen contracteren. City heeft wel een terugkoopoptie.

Sandler doorliep de jeugdopleiding van Ajax en brak door bij PEC Zwolle. Hij speelde zich in de kijker bij de Eredivisie-top, maar kon in 2018 de belangstelling uit Manchester niet weerstaan. De start was bemoedigend, maar Sandler kwakkelde met fysiek malheur en werd verhuurd aan Anderlecht en ESTAC Troyes. Door hamstringklachten keerde hij deze winter voortijdig terug uit Frankrijk.

Frank Arnesen geeft via de officiële kanalen van de Stadionclub tekst en uitleg over de komst van Sandler. "Voor Philippe is Nederland bekend terrein. Door zijn jaren in het buitenland komt hij als meer ervaren speler terug. Bovendien is hij fysiek sterker geworden."

De voormalig Citizen zal bij Feyenoord de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Marcos Senesi en Gernot Trauner. "We verwachten dat hij als speler en wij als club daar veel profijt van zullen hebben. Dat we er vlak voor de transferdeadline in geslaagd zijn een pure centrale verdediger als versterking binnen te halen is heel mooi en maakt ons ook in die linie minder kwetsbaar."