VI: Feyenoord-ontwikkelingen alsnog in stroomversnelling, Teixeira-exit lonkt

VI: Feyenoord-ontwikkelingen alsnog in stroomversnelling, Teixeira-exit lonkt

31-01-2022 13:28 Laatste update: 13:36
10

João Teixeira lijkt alsnog voor het sluiten van de markt te gaan vertrekken bij Feyenoord. Volgens Voetbal International kan de Portugees na anderhalf jaar weer terugkeren naar zijn geboorteland en is Feyenoord in de slag met Primeira Liga-laagvlieger Famalicão.

Teixeira kwam in september 2020 over van Vitória Guimarães, maar is na een hoopvolle start in De Kuip volledig uit beeld geraakt. Tijdens de 4-0 thuiszege op PEC Zwolle in november maakte hij zijn enige acht Eredivisie-minuten sinds de komst van trainer Arne Slot. VI meldde eerder op de dag dat Teixeira kieskeurig was, met het oog op een mogelijk Deadline Day-vertrek, maar nu zit er alsnog schot in de zaak.

Famalicão heeft zich in Rotterdam-Zuid gemeld en Feyenoord wil er zo snel mogelijk uitkomen met de nummer voorlaatst van Portugal. Of beide clubs een huurtransfer of een permanente deal voor ogen hebben, laat VI in het midden. Feyenoord zou nog een optie in het na dit seizoen aflopende contract van Teixeira kunnen lichten, maar het lijkt er niet op dat de Rotterdammers dit gaan doen.