'Man City betaalt bijna twintig miljoen euro om River van spits (22) te beroven'

'Man City betaalt bijna twintig miljoen euro om River van spits (22) te beroven'

31-01-2022 13:58 Laatste update: 14:15
16

Julián Álvarez is op weg naar Manchester City. De Argentijnse aanvaller wordt overgenomen van River Plate, maar zal daar het seizoen wel op huurbasis af gaan maken.

Dat meldt Fabrizio Romano. Hij stelt dat een officiële bevestiging vanuit City niet lang meer op zich zal laten wachten, omdat het papierwerk zondag al rond gemaakt is. Álvarez zal tot en met juli in Argentinië blijven en vanaf volgend seizoen aansluiten bij de selectie van The Citizens. Hij heeft voor vijf jaar getekend.

De aanvaller, die in zijn nog jonge loopbaan al 36 doelpunten maakte voor River Plate, kost naar verluidt ongeveer achttien miljoen euro inclusief bonussen. Álvarez is voor spelers van het populaire spel Football Manager geen onbekende. Daar is hij één van de spelers die voor relatief weinig geld op te halen is en in de toekomst voor een veelvoud daarvan verkocht kan worden.

Het lijkt erop dat City precies dat traject wil gaan volgen. In het Etihad Stadium moet Álvarez op den duur de opvolger blijken van Sergio Agüero, die in tien jaar tijd maar liefst 260 goals in het lichtblauwe shirt maakte en een clubicoon is geworden. Al snel na zijn vertrek naar Barcelona moest hij vanwege hartproblemen zijn loopbaan beëindigen.