'Feyenoord kijkt naar opvolgers Til en laat oog vallen op Zwitserse international'

'Feyenoord kijkt naar opvolgers Til en laat oog vallen op Zwitserse international'

31-01-2022 15:42
69

Het slot van de winterse transferperiode is aangebroken, maar Feyenoord is op de achtergrond óók bezig met volgend seizoen. Kastriot Imeri (21) staat op het lijstje in De Kuip, claimt Feyenoord Transfermarkt.

Imeri is een aanvallende middenvelder, die onder contract staat bij Servette FC uit Zwitserland. Hij maakt dit seizoen indruk met acht doelpunten in vijftien wedstrijden. Imeri kan ook uit de voeten als linksbuiten of in een meer teruggetrokken rol op het middenveld.

Feyenoord zou in Emeri, die nog anderhalf jaar vastligt bij Servette, een potentiële opvolger van Guus Til zien. De huidige nummer 10 van de Rotterdammers keert na dit seizoen in principe terug naar Spartak Moskou, dat hem verhuurt.

Imeri is in beeld om Feyenoord pas over enkele maanden te versterken. Frank Arnesen, technisch directeur in De Kuip, gaf zijn geld deze winter uit aan Patrik Walemark, die overkwam van BK Häcken. Cole Bassett (Colorado Rapids) en Jorrit Hendrix (Spartak Moskou) werden gehuurd.

Imeri heeft zowel de Zwitserse als de Kosovaarse nationaliteit, maar speelde al veel jeugdinterlands voor Zwitserland. In november 2021 maakte hij ook zijn debuut bij het 'grote' Zwitserland.