Dit is waarom Wout Weghorst een sensatie gaat worden in de Premier League

Dit is waarom Wout Weghorst een sensatie gaat worden in de Premier League

31-01-2022 16:00
31

Wout Weghorst vervolgt zijn carrière bij Burnley in de Premier League. Een kniesoor zal zeggen dat de spits uit Borne genoegen zal moeten gaan nemen met degradatievoetbal, maar wie daar doorheen prikt weet wel beter. VoetbalPrimeur legt uit waarom Weghorst een hit gaat worden in Engeland.

De supporters van Burnley konden hun geluk niet op toen de club zich om 11.00 uur Engelse tijd op de sociale kanalen meldde. Met een ludieke video, waarin naar Jurassic Park wordt verwezen, maakte de nummer twintig van de Premier League bekend dat Weghorst de gelederen per direct zou komen versterken. Over het transferbedrag werden geen uitspraken gedaan, maar die ligt naar verluidt rond de vijftien miljoen euro.

Een koopje, zo stelden de reagerende fans. De dertig miljoen euro die Newcastle United betaalde om Burnley van spits Chris Wood te beroven werd gebruikt om Weghorst binnen te halen en dan houden The Clarets ook nog eens veel geld over. De lange aanvaller uit Borne kan mede daardoor al niet meer stuk bij de achterban en dat heeft ook te maken met de manier waarop manager Sean Dyche zijn ploeg laat spelen.

Burnley is namelijk de enige club op het hoogste niveau in Engeland die het aloude 'kick and rush' nog in de praktijk brengt. Met Wood in de spits hadden de spelers van Dyche altijd een optie om de lange bal naartoe te spelen en daar zal geen verandering in gaan komen met Weghorst. Dat de Tukker nog langer is dan de naar Newcastle vertrokken Nieuw-Zeelander, kan op veel enthousiasme rekenen.

Ook het doelpuntenmoyenne van de van Wolfsburg overgekomen aanvaller spreekt tot de verbeelding in Engeland. Sinds hij in het seizoen 2012/2013 debuteerde in het betaalde voetbal namens FC Emmen, scoorde Weghorst in een heel seizoen nooit minder dan acht keer. Sinds hij in 2016 van Heracles Almelo naar AZ ging, doet de Oranje-international het zelfs niet meer voor minder dan zestien goals per voetbaljaargang. In Wolfsburg stond de teller dit seizoen op zes.

Weghorst, die dus altijd en overal scoort, is daarnaast altijd basisspeler geweest en zal dat ook bij Burnley blijven. Dat lijkt dus een garantie op doelpunten in de Premier League, ook omdat de stap van Wolfsburg naar de Premier League weer een volgend treetje is op de 'loopbaan-ladder' van de 29-jarige targetman. Iedere transfer betekent een stapje hogerop en daarin is Weghorst zeer consequent gebleken. Leidt de weg over twee jaar van Burnley naar de Engelse top?

We hebben het hier over een speler die nu al publiekslieveling is, die de ideale spits voor het Burnley-systeem lijkt te zijn, een garantie op doelpunten is en die altijd een stapje omhoog zet na een transfer. Weghorst in de Premier League kan niet anders dan een doorslaand succes worden en we zijn benieuwd welke stap de spits uit Borne na een paar goede seizoenen op Turf Moor kan gaan zetten.