'Everton is eruit met Spurs en Alli: meteen serieuze concurrentie Van de Beek'

'Everton is eruit met Spurs en Alli: meteen serieuze concurrentie Van de Beek'

31-01-2022 16:34 Laatste update: 17:11
75

Donny van de Beek kan ook bij Everton zijn borst natmaken. De middenvelder van Manchester United is nog niet officieel binnen, maar The Toffees lijken zich nu al te versterken met een serieuze concurrent: Dele Alli.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano heeft Everton een akkoord bereikt met Tottenham Hotpsur over de transfer van Alli. De Engelse middenvelder (25) ondergaat in de komende uren een medische keuring. Aansluitend tekent hij voor meerdere jaren op Goodison Park.

Everton betaalt naar verluidt een slordige twaalf miljoen euro voor Alli. Bij Tottenham zat hij op een dood spoor. De middenvelder beleefde een spectaculaire doorbraak in Noord-Londen, maar zakte de afgelopen jaren diep weg. Hij was in 269 wedstrijden goed voor 67 goals en 61 assists.

Alli moet na Donny van de Beek de tweede Deadline Day-aanwinst worden bij Everton, dat snel handelt na de aanstelling van manager Frank Lampard. Van de Beek wordt op zeer korte termijn gepresenteerd door Everton. Hij heeft de medische keuring al met goed gevolg afgelegd.