Eredivisie lonkt voor Pflücke, die het seizoen gewoon afmaakt bij Roda JC

Eredivisie lonkt voor Pflücke, die het seizoen gewoon afmaakt bij Roda JC

31-01-2022 20:30 Laatste update: 20:31
22

Patrick Pflücke is bij meerdere Eredivisie-clubs in beeld, maar maakt het seizoen sowieso af bij Roda JC. SC Heerenveen is een van de clubs die naar de Duitser geïnformeerd heeft.

Heerenveen heeft het eerste contact eind vorig jaar gelegd. Naast Heerenveen zijn meer clubs uit de Eredivisie in beeld, de ene concreter dan de andere. Een andere geïnteresseerde club is Sparta. Pflücke zal volgens bronnen rond de speler op Deadline Day sowieso geen transfer meer maken. Hij blijft dus bij Roda, tenzij er plots hele gekke dingen gebeuren.

Heerenveen zal Pflücke de komende maanden actief blijven volgen. Omdat hij na dit seizoen transfervrij is, is hij echter voor meer clubs een aantrekkelijke optie en dus ontstaat er een interessante strijd om de vleugelspeler. Pflücke is bij Roda een van de lichtpuntjes, met negen goals en zeven assists is hij meer dan belangrijk voor de ploeg van Jurgen Streppel.

Pflücke heeft in ieder geval één doel: naar de Eredivisie. Een langer verblijf bij Roda is daarom zeker niet uitgesloten, de club doet nog mee om promotie. "Ik ben hier altijd eerlijk over geweest naar iedereen: ik wil gewoon Eredivisie-voetbal spelen. Ik ben inmiddels al 25, dus als ik ooit een stap wil maken, moet ik dat nu doen. De kans is groter als ik 25 ben dan wanneer ik dertig ben. Iedereen wil toch het hoogst haalbare? Als Roda promoveert en het goed gaat, is er een kans dat ik ga verlengen omdat ik me hier gewoon goed voel. Voor nu wil ik me gewoon focussen op voetbal en dan zien we daarna wel of er een club komt of niet", zei Pflücke onlangs tegen VoetbalPrimeur.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)