'Ajax geeft Bergwijn op: Spurs verhoogt prijs, Overmars trekt zich terug'

'Ajax geeft Bergwijn op: Spurs verhoogt prijs, Overmars trekt zich terug'

31-01-2022 18:28 Laatste update: 18:39
261

Steven Bergwijn komt deze transferperiode niet naar Ajax. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers definitief afgezien van de komst van de vleugelaanvaller, die plotseling toch dertig miljoen euro had moeten kosten.

Daar wilde Ajax niet aan beginnen en dus is de stekker uit de onderhandelingen met Tottenham Hotspur getrokken. Daniel Levy, de voorzitter van Spurs en erkend onderhandelaar, liet na de uitgaande transfers van Dele Alli, Tanguy Ndombele en Bryan Gil weten aan directeur voetbalzaken Marc Overmars dat Bergwijn toch dertig miljoen euro zou moeten kosten.

Aanvankelijk leek het erop dat 25 miljoen euro ook genoeg was en daar wilde Ajax nog wel over doorpraten, maar een hoger bedrag is voor de Amsterdammers niet op te hoesten. Het totaalpakket van de komst van Bergwijn zou veel te hoog uitvallen, aangezien naast een recordtransfersom dan ook een zeer hoog salaris betaald zou moeten worden. Dat was een financieel risico dat Ajax niet wilde nemen.

Het lijkt er dus op dat Ajax het seizoen met de huidige selectie af gaat maken en dat er geen vervanger meer wordt gehaald voor David Neres. Dat zou goed nieuws kunnen zijn voor aanvaller Amourricho van Axel Dongen, aangezien hij de laatste weken steeds vaker bij de selectie van trainer Erik ten Hag werd gehaald en daar nu zomaar eens zou kunnen blijven.