Gudmundsson verlaat AZ per direct en tekent meerjarig contract in Italië

Gudmundsson verlaat AZ per direct en tekent meerjarig contract in Italië

31-01-2022 20:00 Laatste update: 20:02
33

Albert Gudmundsson verruilt AZ voor Genoa. De aanvaller maakt per direct de overstap naar Italië en tekent daar een meerjarig contract. De verbintenis van Gudmundsson in Alkmaar liep na dit seizoen af.

AZ maakt op de clubwebsite melding van het vertrek van Gudmundsson. AZ nam de IJslander in 2018 over van PSV en kwam tot 101 officiële wedstrijden in het shirt van de club. Hierin wist hij het net 24 keer te vinden. 

Wedden

Meer odds

"Albert heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een nuttige speler", vertelt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts over de transfer van Gudmundsson. "Hij is niet voor niets uitgegroeid tot een vast gezicht in het nationaal team van IJsland. Echter gezien zijn in de zomer aflopende contract en dat hij niet een onbetwiste basiskracht was, hebben we in overleg met Albert besloten om in te gaan op een voor alle partijen interessante aanbieding uit Italië."

Gudmundsson liet eerder al weten zijn aflopende contract in Alkmaar niet te verlengen. Door de transfer houdt AZ alsnog geld over aan de vleugelaanvaller.