Barcelona presenteert 'gratis' Aubameyang later na handtekening Arsenal

Barcelona presenteert 'gratis' Aubameyang later na handtekening Arsenal

01-02-2022 01:42
41

FC Barcelona gaat de komst van Pierre-Emerick Aubameyang dinsdag wereldkundig maken. Het contract van de 32-jarige spits is al verscheurd door Arsenal, waardoor er geen grote haast is om diep in de nacht naar buiten te treden.

Barcelona en Aubameyang bereikten maandagavond een akkoord over een transfer, nadat Arsenal - met goedkeuring uit Londen - buitenspel was gezet. The Gunners hebben hun handtekening gezet onder ontbinding van het megacontract. Aubameyang kan daardoor als transfervrije speler de overstap maken.

Aubameyang kwam door blessures en onprofessioneel gedrag maandenlang niet in actie voor Arsenal, waar zijn contract nog anderhalf jaar doorliep. Hij moest afhaken op de Afrika Cup, omdat hij kampte met hartproblemen als gevolg van een coronabesmetting. Barcelona ziet desondanks brood in de nieuwe concurrent van Luuk de Jong en Memphis Depay.

Als alles volgens plan verloopt, wordt Aubameyang dinsdagochtend gepresenteerd door Barça. De Catalanen haalden na de aanstelling van trainer Xavi vier nieuwe spelers: Ferran Torres, Adama Traoré en Dani Alves gingen Aubameyang deze winter voor.