Heerenveen opent zoektocht: 'Hij schijnt weer in Nederland te willen werken'

Heerenveen opent zoektocht: 'Hij schijnt weer in Nederland te willen werken'

1 februari - 12:32 Laatste update: 20:12
31

Bij sc Heerenveen gaat na een drukke transferperiode het vizier op de komst van een nieuwe trainer. Jon Dahl Tomasson staat op het lijstje van technisch manager Ferry de Haan.

Heerenveen ontsloeg Johnny Jansen vorige week en heeft nu drie scenario's op tafel liggen: het seizoen afmaken met assistenten Ole Tobiasen en Peter Reekers, een interim-trainer aanstellen en in de zomer verder kijken of meteen kiezen voor de lange termijn met een nieuwe, sterke man.

"Op dit moment heb ik nog met geen enkele trainer gesproken, maar dat gaat wel gebeuren. We gaan er vanaf nu werk van maken", bevestigt De Haan aan Voetbal International. Tomasson is één van de kandidaten. De Deen is na zijn vertrek bij de Zweedse kampioen Malmö FF per direct beschikbaar.

"Hij is beschikbaar, heeft een verleden bij Heerenveen en heeft het in Zweden heel goed gedaan", zegt De Haan. "Hij woont in Kralingen en schijnt weer in Nederland te willen gaan werken." Maar: "Ik kan niet zeggen: hij is kandidaat nummer één, twee of drie. Maar wel dat hij een profiel heeft dat bij de club past."

Van Wonderen en Hulshoff
Ook Kees van Wonderen, die aan het einde van het seizoen vertrekt bij Go Ahead Eagles, en Jong Feyenoord-trainer Sipke Hulshoff worden in verband gebracht met Heerenveen. Met Van Wonderen heeft De Haan al eens contact gehad, de recente berichten over Hulshoff verrassen hem.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.