Overmars duidt mislopen van Bergwijn: 'Dat vonden we als Ajax-directie niet goed'

Overmars duidt mislopen van Bergwijn: 'Dat vonden we als Ajax-directie niet goed'

1 februari - 17:40
129

Marc Overmars heeft te kennen gegeven dat hij vanwege de financiële consequenties de stekker uit de onderhandelingen met Tottenham Hotspur over Steven Bergwijn heeft getrokken. De directeur voetbalzaken had de aanvaller graag naar Ajax gehaald.

In gesprek met Ajax TV vertelt Overmars dat hij lang met Bergwijn bezig is geweest. "Dat is geen geheim, we wilden hem voor nu en ook voor de toekomst bij Ajax hebben", zegt de Ajax-directeur. "Dat hield ook verband met de blessure van Brian Brobbey. We wilden graag snelheid in de ploeg en dat heeft Brobbey, maar als die wegvalt moet je daar mee aan de slag gaan."

Dat het niet rond kwam, lag aan het financiële plaatje. Overmars en de Amsterdamse directie vonden een forse investering niet passen in de huidige tijd. "Je moet realistisch blijven: alle clubs hebben twee zware jaren achter de rug. Wij als directie vonden het niet goed om nu het hele financiële pakket aan te halen in onzekere tijden."

Dat betekent dat Bergwijn in ieder geval tot de zomer speler van Spurs blijft. "Normaal duw je door als je op sportief gebied vooruit moet in het voetbal. Normaal heb ik daar ook geen enkel probleem mee en vorig jaar bij Haller was dat ook prima, maar nu is de tijd gewoon een beetje onzeker", sluit Overmars af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!