Overmars over 'kind' Ihattaren: De schuld ligt meestal bij jezelf

Overmars over 'kind' Ihattaren: "De schuld ligt meestal bij jezelf"

01-02-2022 20:00
163

Ajax gaat zijn best doen om Mohamed Ihattaren weer op het juiste spoor te krijgen, maar de bal ligt bij de speler. Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft er vertrouwen in dat de middenvelder zich in Amsterdam gaat herpakken en hoopt dat trainer Erik ten Hag hem daarbij kan helpen.

Ajax huurt Ihattaren voor één jaar van Juventus en heeft een optie tot koop. De speler is door een mislukt avontuur bij PSV, Juventus en Sampdoria van de leg en moet zich bij Ajax zien te herpakken. "We hebben met hem gesproken. De schuld ligt meestal bij jezelf, je moet je zelf afvragen hoe je het beter kunt doen", zegt Overmars bij Ajax TV.

Wedden

Meer odds

"Ik denk dat hij zelf ook wel ziet dat hij fouten heeft gemaakt, maar aan de andere kant praat je over een kind van negentien jaar. Je moet er alles aan doen om er toch een succes van te maken. Daar moeten we hem bij helpen, maar het begint bij hemzelf. Als hij dat oppakt en het laat zien, kan het misschien een succes worden, maar het kan ook geen succes worden", zegt Overmars.

Mocht het mislukken, dan loopt Ajax geen grote schade op. "We konden hem huren tegen een kleine koopsom, waardoor we er geen grote schade door lijden. Erik is goed in spelers weer op de rails te zetten, dus ik hoop dat dit ook lukt. Hij heeft heel veel talent. Kinderen maken fouten, daar moeten ze van leren zodat het weer bergopwaarts gaat."