De Jong spreekt over Pröpper en Veerman: 'Ik wist van zijn gedachtes'

De Jong spreekt over Pröpper en Veerman: 'Ik wist van zijn gedachtes'

01-02-2022 20:17
28

Het besluit van Davy Pröpper om te stoppen met voetbal kwam ook voor technisch directeur John de Jong als een verrassing. Doordat Pröpper stopte, kwam de transfer van Joey Veerman in een stroomversnelling.

Pröpper maakte vorige maand bekend dat hij per direct stopt met voetbal omdat hij zich niet identificeert met de voetbalwereld. "Ik wist van zijn gedachtes, maar natuurlijk niet dat hij zou beslissen om te stoppen met voetbal. Dat kwam ook redelijk onverwacht", zegt De Jong in een uitgebreid interview met PSV TV.

Wedden

Meer odds

Doordat Pröpper stopte, pakte PSV door voor Veerman. "Ja, daardoor kwam de transfer van Veerman in een stroomversnelling. We vonden dat het een toegevoegde waarde zou zijn met de wedstrijden net na de winterstop. Joey heeft alles gespeeld bij Heerenveen en ook een optie is voor de lange termijn."

"Hij heeft zich goed aangepast, we hebben hem goed opgevangen. Hij moet gaan bewijzen dat hij bij PSV past. Ten eerste op het veld, maar qua karakter denk ik dat het een goede fit is. Hij heeft een goede start gemaakt op de trainingen en in de wedstrijden", zegt De Jong.