Overmars verklaart afgeketste Barça-transfer: 'Het was best lastig'

Overmars verklaart afgeketste Barça-transfer: 'Het was best lastig'

02-02-2022 07:00 Laatste update: 16:38
69

Marc Overmars had er moeite mee om Nicolás Tagliafico bij Ajax te houden. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers gunde de Argentijn een overstap naar FC Barcelona, maar koos ervoor hem niet te laten vertrekken. 

Het is geen geheim dat Tagliafico zelf graag naar Catalonië wilde. Onder Erik ten Hag komt hij dit seizoen weinig aan bod. Zijn professionele houding binnen de selectie maakte het voor Overmars moeilijk om 'nee' te zeggen tegen Barcelona. "Om Nico te behouden, was best lastig. Ik gun Nico van alles, maar we moeten ook zorgen dat we niet in onze eigen voet schieten. We kwamen niet tot een goede oplossing", laat hij weten op de clubkanalen. 

"Natuurlijk is dat voor hem zonde, want Barcelona heeft nog steeds een fantastische naam", vervolgt Overmars. "Het is nu zuur voor hem dat hij bij ons minder speelt, maar een transfer ging nu niet." De voormalig linksbuiten volgde de mening van Ten Hag en stelt dat de selectie te dunbezet werd als Tagliafico zou vertrekken. Met Lisandro Martínez en Daley Blind beschikt Ajax over twee linkspoten in de defensie. Inclusief Tagliafico is het makkelijker schuiven als een van beiden afwezig is.

"Er zal maar iets gebeuren waardoor je een jeugdspeler moet neerzetten en er zal iets misgaan", aldus Overmars. "Ik hoop voor Nico dat er aan het einde van het seizoen iets moois komt. Maar aan deze deal zaten alleen maar nadelen voor Ajax."