Antony schittert voor Brazilië, basisklant Martínez wint van Colombia

02-02-2022 07:37 Laatste update: 11:32
35

Brazilië heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een verpletterende zege geboekt op Paraguay. Mede dankzij een treffer van Antony wonnen de Goddelijke Kanaries met 4-0.

Brazilië-Paraguay 4-0
Brazilië is al lang en breed geplaatst voor het WK in Qatar en kan deze WK-kwalificatiecyclus rustig uitspelen. In Belo Horizonte moest Paraguay echter aan de dadendrang van de ploeg van bondscoach Tite geloven. Leeds United-aanvaller Raphinha zette Brazilië na een klein halfuur op voorsprong. Dit bleef het tot de rust en na een uur betrad Antony het veld.

De Ajacied zag Philippe Coutinho de marge verdubbelen, waarna hij in minuut 86 zelf voor de 3-0 zorgde. Real Madrid-speler Rodrygo maakte het feestje voor het thuisland in de slotfase compleet. Door de zege blijft Brazilië ongeslagen eerste in de WK-kwalificatie. Naaste belager Argentinië volgt op vier punten.

Argentinië-Colombia 1-0
Met Lisandro Martínez in de basis won Argentinië nipt van Colombia. De Ajax-verdediger speelde het hele duel mee en zag Lautaro Martínez het enige doelpunt van de wedstrijd verzorgen. Argentinië moest het zonder Lionel Messi stellen, maar kon het ook zonder zijn sterspeler. De Argentijnen zijn net als Brazilië ook al zeker van een WK-ticket.