Greenwood op borgtocht vrij na vermeende verkrachting en mishandeling

Greenwood op borgtocht vrij na vermeende verkrachting en mishandeling

02-02-2022 13:10 Laatste update: 14:09

Mason Greenwood is op borgtocht vrijgelaten, meldt de BBC. De twintigjarige aanvaller van Manchester United werd zondag gearresteerd voor vermeende verkrachting en mishandeling van een jonge vrouw.

Afgelopen weekeinde deelde de vriendin van Greenwood via Instagram foto's en video's van blauwe plekken en verwondingen, die volgens haar waren toegebracht door de Engels international. Ze publiceerde ook een opgenomen spraakbericht, waarin te horen is dat Greenwood haar min of meer dwingt tot seks.

Naast zijn arrestatie voor vermeende verkrachting en mishandeling, wordt Greenwood ook verdacht van aanranding en doodsbedreigingen. Hij werd de afgelopen drie dagen ondervraagd door de politie, maar is nu weer op vrije voeten, zo is bevestigd tegenover de BBC. Wel moet hij beschikbaar blijven.

Manchester United besloot al om de jonge aanvaller voorlopig te schorsen. 'Manchester United herhaalt zijn sterke veroordeling van geweld van welke aard dan ook. Zoals eerder gecommuniceerd, zal Mason Greenwood tot nader order niet trainen met of spelen voor de club', liet de club in een statement weten. Ook Nike besloot de samenwerking te beëindigen.

Het is niet mogelijk om op dit artikel te reageren. We rekenen op je begrip, Team VP.