Advocaat-vervanger Petrovic kan het tij niet keren en staat op straat

Advocaat-vervanger Petrovic kan het tij niet keren en staat op straat

02-02-2022 15:59
17

Na Dick Advocaat, is ook Zeljko Petrović vertrokken bij Irak. De coach uit Montenegro is ontslagen als bondscoach van het land, nadat hij de positie van Advocaat had overgenomen.

Ruim twee maanden geleden maakte Advocaat bekend dat hij stopte als bondscoach van Irak, omdat hij naar eigen zeggen niet aan de hoge verwachtingen kon voldoen. Petrović was tot die tijd zijn assistent, maar werd daarna zelf de eindverantwoordelijke bij het land uit het Midden-Oosten. De 56-jarige coach mocht echter niet lang aan het roer staan: na een aantal wedstrijden is hij alweer ontslagen.

Onder Petrovic raakte kwalificatie voor het WK verder uit zicht voor Irak, na duels met Iran (1-0 nederlaag) en Libanon (1-1). De oud-coach van onder meer Willem II en ADO Den Haag zal vervangen worden door een 'lokale' bondscoach, zo maakt de Irakese bond duidelijk. Volgende week zal de nieuwe trainer gepresenteerd worden.

In de WK-kwalificatie staat Irak momenteel één na laatste in zijn groep. Het gat met de derde plek, die in handen is van Bert van Marwijk en de Verenigde Arabische Emiraten, bedraagt vier punten met nog twee duels te spelen. De derde positie geeft recht op een play-offduel voor een WK-ticket.