Petrovic perplex na plotseling ontslag bij Irak: 'Ze hebben mij niets verteld'

Petrovic perplex na plotseling ontslag bij Irak: 'Ze hebben mij niets verteld'

02-02-2022 18:12 Laatste update: 18:20
42

Zeljko Petrovic is door de Irakese voetbalbond niet op de hoogte gesteld van zijn ontslag. De Montenegrijnse bondscoach las op internet dat hij opzij is gezet en dat zijn tijd bij Irak er opzit. 

Petrovic keerde na een uitwedstrijd tegen Libanon (1-1) terug naar Bagdad. Eenmaal uit het vliegtuig kwam hem het nieuws ter ore. "Ze hebben mij niets verteld", vertelt hij verbaasd aan De Telegraaf. De voormalig trainer van onder meer Willem II zat nota bene met de tweede man van de voetbalbond van Irak in het vliegtuig. "Ook hij heeft niets tegen mij gezegd. Het lijkt me dat je eerst de betrokkene in kennis stelt als je iemand de deur wil wijzen", klinkt het.

Door de remise tegen Libanon lijkt de kans van Irak op een WK-ticket verkeken. Momenteel staat het land vierde en plek drie geeft rechts op play-offs. "We hebben het sportief niet slecht gedaan. Uit verloren we met 1-0 van Iran. Vier basisspelers ontbraken door corona. In Libanon waren er acht spelers niet bij. De tweede man vertelde me dat ze over het voetbal heel tevreden waren", aldus Petrovic. 

Woensdagavond heeft Petrovic een gesprek met de Irakse bond. Mocht hij inderdaad ontslagen worden, neemt hij Adrie Bogers mee. In november nam Petrovic het roer over van de toen ontslagen Dick Advocaat. Het dienstverband van de 56-jarige coach blijft waarschijnlijk beperkt tot drie maanden.