Zaakwaarnemer: 'Twee dagen vóór Feyenoord had Salt Lake City voor hem gebeld'

Zaakwaarnemer: 'Twee dagen vóór Feyenoord had Salt Lake City voor hem gebeld'

2 februari - 21:14
32

Jorrit Hendrix verruilde Spartak Moskou voor Feyenoord, maar hij had ook in de Major League Soccer aan de slag gekund. De 26-jarige middenvelder had echter geen trek in een avontuur in de Verenigde Staten, vertelt zijn zaakwaarnemer Fulco van Kooperen.

Laatstgenoemde geeft in gesprek met Voetbal International een kijkje achter de schermen. Hendrix zat in Rusland op een dood spoor. "Russische clubs mogen maar acht buitenlandse spelers tegelijk opstellen. Er zaten bij Spartak een nieuwe trainer en technisch directeur en die wilden wat zaken naar zijn eigen hand zetten. Dan weet je wat er gaat gebeuren", legt Van Kooperen uit.

Feyenoord bood uitkomst. "Dat lijkt dan achteraf een abc-tje. Maar achter zo'n transfer zit een heel verhaal", aldus Van Kooperen. "Het begint al bij het feit dat je Jorrit op een gegeven moment moet bellen, met de boodschap dat er signalen zijn over het feit dat er bij Spartak weinig perspectief meer is. Dat is toch een lastig moment. Dan meldt Feyenoord zich en moet Jorrit binnen 24 uur een keuze maken. Die keuze houdt nogal wat in: hij moet dan namelijk met zijn gezin met twee kleine kinderen weer heel Europa door."

"Twee dagen vóór Feyenoord had Salt Lake City FC nog voor hem gebeld", onthult de zaakwaarnemer. "Ook heel mooi, maar Jorrit zei: Ik wil niet dat mijn kinderen wéér aan een heel ander land moeten wennen. Daarom werd het Feyenoord. Want nu kunnen zijn kinderen weer in Eindhoven op school. Dat zijn afwegingen die spelers tijdens zo’n window maken, waar ze soms maar een paar uur de tijd voor hebben. Of zelfs minder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie