'Botman had de op twee na duurste speler wereldwijd kunnen worden in januari'

'Botman had de op twee na duurste speler wereldwijd kunnen worden in januari'

3 February - 12:12
29

Sven Botman stond tijdens de afgelopen transferperiode in de belangstelling van AC Milan en Newcastle United. De Italiaanse topclub en ambitieuze Premier League-club brachten meerdere biedingen uit op de Nederlander, maar Lille liet hem niet gaan.

"Lille zei vanaf het begin dat ze niet wilden verkopen, tenzij er een bepaald bod zou komen dat zo hoog zou zijn, dat ze het niet konden weigeren", legt zaakwaarnemer Nikkie Bruinenberg uit aan Voetbal International. Collega Fulco van Kooperen vult lachend aan: "Dat bod is vervolgens ook gekomen, en toen zeiden ze alsnog nee. Eigenlijk ongelofelijk. Sven had de op twee na duurste speler wereldwijd kunnen zijn geworden van de afgelopen window."

Botman gaf al aan gecharmeerd te zijn van de interesse van Milan en Newcastle. De oud-Ajacied ziet komende zomer als een mooi moment om alsnog de stap te maken. "Het mooie van Sven is: hij is een jongen die zijn eigen keuzes maakt en eigen pad uitstippelt", vertelt Bruinenberg. "Hij had na zijn jaar bij sc Heerenveen voor zijn kans bij Ajax kunnen gaan, hij had er namelijk net verlengd. In plaats daarvan besloot hij voor het avontuur bij Lille te gaan."

"Met de kennis van nu klinkt dat heel logisch, maar je moet het wel durven als jonge speler", aldus de zaakwaarnemer. "Die manier van denken zal bij hem in de toekomst ook leidend blijven. Hij is toe aan een stapje hoger en richting de zomer zijn AC Milan en Newcastle United heel mooie clubs."

Uit de woorden van Bruinenberg valt op te maken dat het bod op Botman tussen de 45 miljoen en 55 miljoen euro bedroeg. Voor dat eerste bedrag vertrok Luis Díaz naar Liverpool, terwijl Barcelona 55 miljoen betaalde voor Ferran Torres. Dusan Vlahovic was de duurste winteraankoop. Juventus heeft minimaal 70 miljoen over voor de Servische spits.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s