Haller lacht als laatst tijdens Afrika Cup: 'Na elke goal ging ik naar zijn kamer'

Haller lacht als laatst tijdens Afrika Cup: 'Na elke goal ging ik naar zijn kamer'

04-02-2022 18:48 Laatste update: 19:10
41

Sébastien Haller en Ibrahim Sangaré waren bij Ivoorkust tijdens de Afrika Cup dan wel teamgenoten, tijdens het toernooi werd ook de Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax (1-2) afgewerkt. De spits van Ajax lachte als laatst. 

Tijdens PSV-Ajax bereidde Ivoorkust zich na een succesvolle groepsfase voor op de achtste finale tegen Egypte, waardoor de stemming in het kamp opperbest was. "Hij was in zijn eigen kamer en ik was in de mijne", vertelt Haller over hoe de Eredivisie-kraker bekeken werd. "Na elke goal ging ik naar zijn kamer om het te vieren", lacht de Ajacied. 

Wedden

Meer odds

"Hij kwam het kamp al binnen met een grote mond. Hij zei dat zij eerste stonden en dat ik me maar moest voorbereiden op een tweede plaats. Ik zei tegen hem dat we een paar dagen later wel zouden praten. Na de wedstrijd heb ik niets meer van hem gehoord", knipoogt Haller, die Sangaré op respons trakteerde. "Of ik ook een grote mond had tegen hem na het duel? Natuurlijk, maar daarvoor was ik stil. Ik kon niets zeggen, want zij stonden bovenaan. Maar na de zege kon ik het terugzeggen", aldus Haller.

Ivoorkust werd door Egypte na strafschoppen uitgeschakeld. Haller is inmiddels weer in Amsterdam, waar hij zich met Ajax voorbereid op de wedstrijd tegen Heracles Almelo van aanstaande zondag.