Vraagtekens bij Van Nistelrooy: 'Net bezig, zijn ze bij PSV Van Bommel vergeten?'

Vraagtekens bij Van Nistelrooy: 'Net bezig, zijn ze bij PSV Van Bommel vergeten?'

04-02-2022 20:38
59

Wim Kieft laat zich in zijn wekelijkse column in De Telegraaf uit over het aanstaande vertrek van Roger Schmidt bij PSV. Ruud van Nistelrooy, Ronald Koeman en Phillip Cocu worden genoemd als mogelijke opvolgers, maar Kieft zet bij die namen de nodige vraagtekens.

Het aanstaande vertrek van Schmidt bij PSV komt voor Kieft niet als een verrassing. 'Het klopt dat de helft van de selectie van PSV afgelopen anderhalf jaar ziek, zwak of misselijk was, maar tegelijkertijd nam Schmidt allerlei beslissingen - wissels vooral – om die blessures juist voor te zijn. Alles bij elkaar genomen hoeft niemand, ook PSV niet, rouwig te zijn dat Schmidt zijn contract niet wenst te verlengen', aldus Kieft.

Na de mededeling van Schmidt kwam de geruchtenstroom meteen op gang. Kieft belicht de verschillende kanshebbers. 'Ronald Koeman kan PSV zeker aan en hij heeft dat al eerder bewezen bij de club. Maar om daar nou op je 60e in te duiken… Hij is meer iemand om Louis van Gaal op te volgen als bondscoach na het WK later dit jaar in Qatar. Als hij tenminste niet de pech heeft dat Oranje wereldkampioen wordt.'

Misschien wel de grootste kanshebber is Van Nistelrooy. 'Bij PSV hebben ze een groot vertrouwen in Van Nistelrooy, die het heel goed schijnt te doen bij Jong PSV en op termijn graag hoofdtrainer wil worden in Eindhoven. Leuk, maar hij is net bezig en ze zijn bij PSV het avontuur met Mark van Bommel toch niet al vergeten?'

En last but not least: Phillip Cocu. 'Je hoorde de naam van Cocu. Los van de bereidheid bij Cocu, past hij als trainer nog in de filosofie van PSV? Daar hoor je weinig over, maar lijkt me van cruciaal belang voor de toekomst van de club', sluit Kieft af.