'Na Heerenveen-Feyenoord zei Slot: tot snel. Daarna niets meer gehoord'

'Na Heerenveen-Feyenoord zei Slot: tot snel. Daarna niets meer gehoord'

05-02-2022 07:21 Laatste update: 09:38
49

Joey Veerman zat stuk toen zijn transfer van sc Heerenveen naar AZ niet doorging, maar tekende niet veel later bij PSV. De middenvelder geeft aan dat ook Feyenoord een eerste bod neerlegde en dat trainer Arne Slot hem na een wedstrijd aansprak, maar daarna hoorde hij niets meer van de club uit Rotterdam.

"Velen dachten dat ik bijna Feyenoorder was, maar zo dichtbij is het nooit geweest", vertelt Veerman in een uitgebreid interview met De Telegraaf. "Feyenoord nam als eerste contact op en deed een bod. Alleen kwam dat niet in de buurt van de vraagprijs van Heerenveen. Ikzelf heb geen contact gehad met Feyenoord en evenmin met Arne Slot (trainer red.) gesproken. Na Heerenveen-Feyenoord – vlak voor de winterstop – tikte hij me aan en zei: tot snel. Daarna heb ik niks meer gehoord."

In een eerder stadium leek Veerman op weg naar AZ. Een club waar hij zelf graag naartoe was gegaan, maar Heerenveen blokkeerde een deal. "Achteraf betreur ik het niet dat de transfer naar AZ stukliep, omdat het voor mij allemaal goed heeft uitgepakt. PSV is toch een grotere club en 23 is een ideale leeftijd om de stap naar een Nederlandse topclub te maken. Alhoewel het van mij ook één of twee jaar eerder had gemogen."

Toch leverde de houding van Heerenveen frustratie op bij Veerman, zo geeft hij eerlijk toe. "Het was al de vijfde club die niet doorging. Daar heb ik best last van gehad. Alsof Heerenveen het me niet gunde. Op het veld zette ik het gemakkelijker van me af. Dan wil je winnen, beslissend zijn ongeacht of er bestuurders op de tribune zitten die niet akkoord gaan met een transfer. Uiteindelijk heb ik mezelf zo laten zien bij Heerenveen dat Feyenoord en PSV in januari interesse toonden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie