Henk Veerman spreekt van een 'droomdebuut' voor Utrecht: 'Mooier wordt het niet'

Henk Veerman spreekt van een 'droomdebuut' voor Utrecht: 'Mooier wordt het niet'

05-02-2022 19:12
43

Alles klopte zaterdag bij het FC Utrecht-debuut van Henk Veerman. Zoals bekend heeft de lange Volendammer lang geleden al beloofd om ooit het rood-wit te dragen in De Galgenwaard: zaterdag viel hij bij een 0-2 achterstand tegen SC Cambuur in als stormram en maakte hij de winnende 3-2.

Na afloop stond hij nuchter als altijd voor de microfoon van ESPN. "Of dit een droomdebuut was? Als je er bij een 0-2 achterstand in komt en je wint met 3-2, kom je in de buurt van een droomdebuut", reageert Veerman, die niet teleurgesteld was dat hij op de bank moest beginnen. "Ik ben er net een week, dan moet je een beetje je plaats kennen. Maar het was natuurlijk een rampstart."

Het publiek in De Galgenwaard begon dan ook al snel om hem te roepen. "Ja, leuk hè", grijnst Veerman, die al snel het gevoel kreeg dat hij een rol van betekenis zou kunnen spelen. Dat hij zó snel zou invallen, had hij desondanks niet verwacht. "Nee, dat kun je stellen. Maar als dan meteen de aansluitingstreffer valt en daarna ook de gelijkmaker, dan is dat fantastisch. We begonnen opportunistischer te spelen, dat pakte vanaf minuut één goed uit."

In de tweede helft zette Utrecht door. "Dat was wel de aanwijzing van de trainer, doorbeuken", aldus Veerman, die na de 3-2 'totale blijdschap' voelde, maar er kwam ook emotie bij kijken. "Ik was trots." Hij beloofde de ouders van een overleden vriend en Utrecht-fan namelijk dat hij ooit het rood-wit zou dragen. "Dat het zo uitpakt, is mooi meegenomen. Mooier wordt het niet."