Schmidt hard voor Drommel: Hij was niet betrouwbaar en op toplevel

Schmidt hard voor Drommel: "Hij was niet betrouwbaar en op toplevel"

5 februari - 19:35 Laatste update: 20:23
159

Roger Schmidt kraakt harde noten over Joël Drommel voorafgaand aan de Eredivisie-topper van PSV tegen AZ. Niet Drommel, maar Yvon Mvogo verdedigt zaterdagavond het doel van de Eindhovenaren.

"Joël heeft ups en downs gekend dit seizoen. In de laatste weken en ook voor Kerst was hij niet op topniveau, niet op het niveau dat wij verwachten", steekt Schmidt van wal bij ESPN. "Ik heb hem de kans gegeven om de eerste drie wedstrijden van dit jaar te beginnen, maar hij was niet betrouwbaar en op toplevel. Op een bepaald moment moet ik Yvon een kans geven, we hebben een heel goede tweede keeper. Daarom kies ik voor hem vanavond."

De kans is groot dat de Zwitser de komende periode blijft staan. "Dat klopt, hopelijk. Het zou betekenen dat Yvon het goed doet. Om meer vertrouwen te hebben in Joël dan ik had, is bijna onmogelijk. Maar je moet presteren in het profvoetbal. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor de doelmannen. Soms heb je wat meer geduld met keepers, maar in mijn ogen is het nu tijd voor Yvon."

Drommel werd de laatste maanden al stevig bekritiseerd. Tot dusver sprak Schmidt echter telkens zijn vertrouwen uit in de van FC Twente overgekomen sluitpost. Nu moet hij dus alsnog plaatsmaken voor Mvogo, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van RB Leipzig.

PSV en AZ trappen om 20.00 uur af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie