Bayern wint vermakelijke topper dankzij Müller, Lewandowski en Gnabry

Bayern wint vermakelijke topper dankzij Müller, Lewandowski en Gnabry

05-02-2022 20:26
13

Bayern München heeft de Bundesliga-kraker tegen RB Leipzig in zijn voordeel beslist. Die Roten Bullen toonden veerkracht tegen Der Rekordmeister, maar moesten uiteindelijk toch buigen: 3-2.

Leipzig verkeert de laatste weken in goede vorm, maar kende in de Allianz Arena een rampzalige start. Al na twaalf minuten verspeelde Willi Orban de bal, waarna Corentin Tolisso spits Robert Lewandowski aan het werk zette. De inzet van de Pool werd gekeerd, maar in de rebound was Thomas Müller scherp: 1-0. De bezoekers lieten zich echter niet uit het veld slaan. Een wippertje van Konrad Laimer miste doel, maar André Silva promoveerde de inzet alsnog tot doelpunt.

Wedden

Meer odds

Beide teams namen daarna geen gas terug en op slag van rust nam Bayern andermaal de leiding. Lewandowski tekende voor zijn 24ste competitietreffer van het seizoen. Voor de tweede keer knokte Leipzig zich echter terug. Christopher Nkunku maakte al snel gelijk in de tweede helft. Een derde comeback bleek echter teveel gevraagd, nadat Josko Gvardiol een voorzet van Serge Gnabry in eigen doel werkte.

Bayern gaat zodoende nog altijd stevig aan kop in de Bundesliga. Leipzig raakt verder achterop en staat slechts zevende.