Bergwijn door tegen Veltman, Bosz verliest slag om plek vier, dure misser Rakitic

Bergwijn door tegen Veltman, Bosz verliest slag om plek vier, dure misser Rakitic

5 February - 22:58
8

Steven Bergwijn is met Tottenham Hotspur door in de FA Cup, voor Joël Veltman zit het bekeravontuur erop. In Frankrijk heeft het Olympique Lyon van Peter Bosz verzuimd om de top-vier van de Ligue 1 binnen te dringen.

Tottenham Hotspur-Brighton & Hove Albion 3-1
Manchester United liet zich vrijdag verrassen door Middlesbrough, maar Chelsea en Manchester City maakten zaterdag geen fout en ook Tottenham Hotspur heeft de achtste finales gehaald. Vedette Harry Kane wees zijn ploeg de weg en Solly March verdubbelde de marge met een ongelukkig eigen doelpunt. Veltman viel halverwege in bij Brighton, dat via Yves Bissouma terug in de wedstrijd kwam. De eveneens ingevallen Steven Bergwijn zag echter dat het alsnog goed kwam voor Tottenham, nadat Kane zijn tweede van de avond binnen gleed.

AS Monaco-Olympique Lyon 2-0
De verschillen in de Ligue 1-subtop zijn dermate klein dat zowel nummer acht AS Monaco als nummer zeven Olympique Lyon bij een zege naar plek vier had kunnen klimmen. Bosz heeft in het Stade Louis II aan het kortste eind getrokken. Dankzij Jean Lucas en Wissam Ben Yedder liep Monaco in het eerste kwart van de wedstrijd al uit naar een 2-0 voorsprong, die vervolgens niet meer weg werd gegeven.

Osasuna-Sevilla 0-0
Sevilla is dit seizoen de enige Primera División-ploeg die Real Madrid nog enigszins bij kan benen, maar de Andalusiërs dreigen op een achterstand van zes punten op de koploper te komen. De reis naar Pamplona in het noorden van Spanje leverde geen treffers en één punt op, mede doordat Ivan Rakitic diep in de extra tijd nog een penalty miste. Real Madrid ontvangt zondag Granada en kan dan dus uitlopen op de enige noemenswaardige achtervolger.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s