Fortuna blokkeert transfer: 'Ik heb wel gebaald, maar ze hebben nu gelijk...'

Fortuna blokkeert transfer: 'Ik heb wel gebaald, maar ze hebben nu gelijk...'

06-02-2022 07:23
6

Zian Flemming bewees zaterdag het gelijk van Fortuna Sittard door sc Heerenveen met twee goals de das om te doen. De aanvallende middenvelder wilde in januari vertrekken naar Championship-club Millwall, maar mocht niet weg.

"Ik heb wel gebaald, maar het is niet zo dat ik echt heb zitten hopen", zegt Flemming tegen ESPN over zijn misgelopen transfer. "Ik ben iemand die elke dag hogerop wil. Of dat nou binnen dezelfde club is of bij een andere club. Ik ben bereid elke kans te grijpen om met mijn carrière zover mogelijk te komen. Als die kans er ligt, dan sta ik daar voor open."

De 23-jarige Flemming snapt het standpunt van Fortuna Sittard, waar hij een contract heeft tot medio 2024. "Ze hebben nu gelijk toch", grapt hij. "Je moet er vrede mee hebben. Ik snapte zelf ook wel dat we zeventiende stonden. Op het moment dat er sprake van was, waren er nauwelijks nog nieuwe spelers. Dan valt er ook wel iets voor te zeggen. Misschien gebeurt het in de zomer."

Door de dubbelslag van Flemming won Fortuna met 2-0 van Heerenveen. De ploeg van coach Sjors Ultee staat nu zestiende en verkleint de achterstand op Willem II tot twee punten. "Dit is heel lekker. Ik heb de stand de afgelopen weken gezien. Dat ziet er nu iets beter uit. Niet dat we over veel teams heen gaan, maar het eerste gaatje is gedicht."