Xavi roemt Araújo en noemt nieuw contract prioriteit, 'Piqué overweegt vertrek'

Xavi roemt Araújo en noemt nieuw contract prioriteit, 'Piqué overweegt vertrek'

06-02-2022 08:58
18

Gerard Piqué is mogelijk aan zijn laatste seizoen bezig bij FC Barcelona. De 103-voudig Spaans international vierde deze week zijn 35e verjaardag en overweegt te vertrekken bij de Catalanen.  

Piqué speelde in de jeugd van Barça en na een uitstapje naar Manchester United brak hij in het seizoen 2008/2009 door in Camp Nou. De mandekker maakte de hoogtijdagen mee met onder meer acht landstitels en drie Champions League-zeges. Aan het tijdperk van Piqué dreigt nu echter een einde te komen, meldt TV3. De verdediger heeft een contract tot medio 2024, maar vindt het mogelijk genoeg geweest.

Barcelona zou op de achtergrond alvast op zoek zijn naar een vervanger, al werd afgelopen zomer Eric García al teruggehaald van Manchester City. Journalist Oriol Domènech noemt echter geen namen. De Catalanen zijn daarnaast druk in de weer om Ronald Araújo te behouden. De 22-jarige Uruguayaan ligt nog tot medio 2023 vast, maar volgens Marca verlopen de gesprekken over een nieuw contract moeizaam.

"De contractverlenging van Araújo is één van de prioriteiten", reageerde Xavi zaterdag op die berichtgeving tijdens een persconferentie. "Wij willen zijn contract absoluut zo snel mogelijk verlengen. Araújo is belangrijk voor ons en hij wordt zeer gewaardeerd binnen de club en in de kleedkamer."