Schmidt: 'Heel verdrietig voor Mvogo, kan niet garanderen dat hij blijft staan'

Schmidt: 'Heel verdrietig voor Mvogo, kan niet garanderen dat hij blijft staan'

06-02-2022 09:40
179

Roger Schmidt leeft mee met Yvon Mvogo, die met een blunder de 1-2 nederlaag van PSV tegen AZ inleidde. De Duitse oefenmeester kan niet zeggen of de Zwitserse doelman voorlopig nog wel de voorkeur krijgt boven de gepasseerde Joël Drommel.

"Ik ben heel verdrietig voor Yvon. Hij deed het goed in training en was zeer gemotiveerd voor deze wedstrijd. Hij had niet veel te doen, maar helaas maakte hij een beslissende fout. Hij voelt zich natuurlijk heel slecht nu. Wij moeten hem steunen en hem vertrouwen geven", laat Schmidt weten op de persconferentie.

De trainer durft niet te zeggen of de Zwitser zijn eerste keus blijft, ten koste van Drommel. "Dat kan ik niet garanderen. Onder de lat wissel je niet elke wedstrijd, maar spelers moeten leveren en hun kwaliteit tonen. Als je niet presteert op toplevel... Op doel kunnen we ons niet te veel fouten veroorloven. Dat kost ons punten. Het is aan de spelers om te leveren, dan kunnen ze in het team blijven."

Schmidt laat ook weten waarom hij Joey Veerman een halfuur voor tijd naar de kant haalde tegen AZ. Yorbe Vertessen verving hem. "We hadden meer power en snelheid nodig voorin. Joey deed het aardig, maar hij speelde niet op toplevel."