'Prik uit de cola' bij Heerenveen: 'Hij liep erbij: Henk, wat is er aan de hand?'

'Prik uit de cola' bij Heerenveen: 'Hij liep erbij: Henk, wat is er aan de hand?'

06-02-2022 11:27
48

Henk Veerman verraste met zijn wintertransfer van FC Utrecht, die echter als een verlossing leek te zijn gekomen voor de spits én voor sc Heerenveen. Volgens Heerenveen-directeur Cees Roozemond was er van een gelukkig huwelijk tussen beide partijen al geen sprake meer.

Veerman viel zaterdag bij een 0-2 achterstand tegen SC Cambuur in, nam FC Utrecht als stormram bij de hand en hielp zijn nieuwe club aan een 3-2 overwinning. "Dat was eigenlijk de Henk die wij gemist hebben, die we graag hadden willen zien", laat Roozemond weten bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Wedden

Meer odds

Veerman speelde in totaal vijf seizoenen voor Heerenveen, maar had het niet meer naar zijn zin in het Abe Lenstra Stadion. "Hij liep er een paar wedstrijden bij, dat we zeiden: Henk, wat is er aan de hand?", aldus Roozemond. "Dat heb je wel eens in een huwelijk, dan is de prik uit de cola en dan wordt het wel eens wat minder. Ik denk dat het van twee kanten een beetje speelde."

De clubleiding had Sydney van Hooijdonk al naar Heerenveen gehaald en besloot om mee te werken met Veerman. "Ik zeg altijd over Henk: je weet één ding van hem zeker, hij legt er gewoon tussen de tien en vijftien in en als het een beetje mazzel is, is het vijftien. Jammer dat het er bij ons niet uitgekomen is", vertelt Roozemond. "Je merkt het, hij miste op een gegeven moment de drive, dat was heel duidelijk merkbaar. De klik was er niet, hij was ongelukkig, hij straalde het uit. En dan moet je zo'n jongen ook helpen."