Hectische middag in Den Bosch: ADO wint tijdelijk stilgelegd duel in De Vliert

06-02-2022 14:38
63

Genoeg te beleven zondagmiddag bij FC Den Bosch - ADO Den Haag. De gasten uit de residentiestad wisten met 0-1 te winnen door een doelpunt van Thomas Verheydt. De wedstrijd lag na de rode kaart voor Barry Maguire even stil, na spreekkoren aan het adres van arbiter Laurens Gerrets.

Het spel golfde in de eerste helft op en neer, maar pas in de tweede helft kregen we een doelpunt te zien. Verheydt kreeg de bal toegespeeld door Boy Kemper, bedacht zich niet en liet Wouter van der Steen met een hard schot kansloos. Het was voor Verheydt de negentiende goal van dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen.

Op het moment van het doelpunt speelde Den Bosch al met een man minder, aangezien Maguire vlak daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. Dit zorgde voor groot ongenoegen op de tribunes. De wedstrijd werd vanwege verschillende spreekkoren zelfs even stilgelegd door scheidsrechter Gerrets.

Den Bosch probeerde er in een hectische slotfase met tien man alles aan te doen om nog een punt over te houden aan de wedstrijd, maar ADO-keeper Alessandro Damen (die in de winterse transferperiode op huurbasis overkwam van Heracles Almelo) hield zijn doel schoon.