Napoli doet weer mee in Scudetto-strijd, van Utrecht overgekomen Kasius debuteert

06-02-2022 17:16
5

Napoli doet weer helemaal mee in de strijd om de Scudetto. De ploeg van Luciano Spalletti rekende zondagmiddag af met Venezia, waar Tyronne Ebuehi een negatieve hoofdrol vertolkte. Bij Bologna heeft Denso Kasius zijn debuut gemaakt.

Venzia - Napoli 0-2
In Venetië kon Napoli profiteren van het puntenverlies dat Internazionale een dag eerder leed, tegen aartsrivaal AC Milan. Hoewel de ploeg uit Napels domineerde, duurde het lang voordat de eerste goal viel. In de zestigste minuut was de ban echter gebroken, na een kopgoal van spits Victor Osimhen.

In de blessuretijd van de wedstrijd barstte het spektakel uiteindelijk pas los. Voormalig ADO- en FC Twente-verdediger Ebuehi maakte een flinke overtreding op Dries Mertens. Na ingrijpen van de VAR moest Ebuehi gaan douchen. Dat leek ook de definitieve beslissing van de wedstrijd, maar die viel even later: in de honderdste minuut bepaalde Andrea Petagna de eindstand op 0-2.

Daardoor staat Napoli nu tweede in de Serie A, met één punt minder dan koploper Inter. De ploeg uit Milaan heeft echter ook een wedstrijd minder gespeeld dan Napoli.

Bologna - Empoli 0-0
Bij het duel tussen Bologna en Empoli viel er weinig te beleven. De van FC Utrecht overgekomen Kasius heeft wel zijn debuut gemaakt. De rechtsback viel twintig minuten voor tijd in. Jerdy Schouten speelde de hele wedstrijd bij Bologna, terwijl Mitchell Dijks het ook met een invalbeurt moest doen.