Duitse titelrace lijkt gelopen: Dortmund krijgt er thuis vijf (!) om de oren

06-02-2022 17:26
14

Borussia Dortmund is toch weer achterop geraakt op Bundesliga-koploper Bayern München, dat hard op weg is om zijn tiende landstitel op rij te grijpen. De nummer twee van Duitsland kreeg nummer drie Bayer Leverkusen op bezoek, maar kwam van een koude kermis thuis: 2-5 werd het.

De wedstrijd begon curieus, met eigen goals aan beide kanten in het openingskwartier. Manuel Akanji hielp Bayer Leverkusen aan een voorsprong, maar Jong Oranje-international Jeremie Frimpong kopte de bal aan de overzijde ongelukkigerwijs binnen. Die Werkself toonden echter veerkracht en liepen nog voor rust uit naar 1-3: Florian Wirtz bekroonde een schitterende counter en Robert Andrich krulde een vrije trap binnen.

Mocht Dortmund bij het begin van de tweede helft nog illusies hebben gehad, dan werden die al gauw de grond de grond in geboord door een prachtige volley van Jonathan Tah: 1-4. Moussa Diaby strooide vlak voor tijd nog extra zout in de wonden van de thuisploeg, de 2-5 van Steffen Tigges kon nauwelijks een doekje voor het bloeden genoemd worden.

Koploper Bayern had zaterdag al van RB Leipzig gewonnen. Na 21 van de 34 speelrondes staat men negen punten voor op Dortmund en veertien op Leverkusen.