Goal van Botman is niet genoeg: PSG verplettert Lille in Noord-Frankrijk

06-02-2022 22:35
4

Paris Saint-Germain heeft op bezoek bij Lille OSC een ruime overwinning geboekt. In het Noorden van Frankrijk werd het 1-5, Sven Botman was bij twee treffers betrokken.

Al snel barstte het spektakel los in Lille. Na tien minuten stond het namelijk al 0-1, doordat voormalig Roda JC-middenvelder Danilo Pereira kon profiteren van een vreselijke fout van doelman Ivo Grbić. Het antwoord van Lille kwam tien minuten later: Botman schoot met een volley de 1-1 tegen de touwen, waardoor Paris Saint-Germain weer aan de bak moest.

Nog geen vijf minuten later viel de volgende goal al en opnieuw speelde Botman daar een rol in. De Nederlander stopte Kylian Mbappé af met een mooie tackle, maar leverde de bal daarna direct weer in bij Lionel Messi. De Argentijn strafte het foutje van Botman genadeloos af, door de bal over doelman Grbić in het doel van Lille te stiften. Zodoende stond het bij rust 1-3.

Na de pauze nam PSG definitief afstand van Lille. De thuisploeg stond onder flinke druk, waardoor het al snel de 1-4 incasseerde: Pereira maakte zijn tweede treffer van de avond. Het slotakkoord werd verzorgd door Mbappé, die de bal fraai in de verre hoek krulde. Xavi Simons mocht in de slotfase nog invallen.

Daarmee eindigt het duel tussen Lille en PSG in 1-5. De Parijzenaren blijven met een straatlengte aan kop staan in de Ligue 1, terwijl Lille op een teleurstellende elfde plek.