'Ajax koos voor vlucht naar voren in Overmars-zaak, NRC deed namelijk onderzoek'

'Ajax koos voor vlucht naar voren in Overmars-zaak, NRC deed namelijk onderzoek'

07-02-2022 10:36 Laatste update: 10:51
288

NRC-journalisten waren al langere tijd bezig met een onderzoek naar het grensoverschrijdende gedrag van voormalig Ajax-directeur Marc Overmars. Dat vertelt juriste Marjan Olfers maandagochtend.

Ajax maakte zondagavond bekend dat Overmars per direct vertrekt vanwege grensoverschrijdende berichten die hij over een langere periode naar collega's stuurde. Olfers stelt er al onderzoek werd gedaan naar deze zaak. "Ik weet dat NRC-journalisten in deze zaak al wat langer bezig waren om dit rond te krijgen", vertelt de juriste bij Radio 1.

"Je ziet dat dit waarschijnlijk al een tijdje speelde", gaat Olfers verder. "Hoelang weet ik niet. Ik verwacht wel dat er geroerd is in deze zaak en dat Ajax de vlucht naar voren heeft gekozen."

Olfers, die tussen 2011 en 2012 in de Raad van Commissarissen zat bij Ajax, wordt ook gevraagd naar haar mening over het statement dat Ajax naar buiten bracht. "Het ziet er daadkrachtig uit. Het lijkt erop dat Ajax zijn verantwoordelijkheid heeft genomen door het serieus op te pakken."