NRC bevestigt onderzoek naar Overmars en consorten, snel 'meer achtergronden'

NRC bevestigt onderzoek naar Overmars en consorten, snel 'meer achtergronden'

07-02-2022 12:17 Laatste update: 07-02-2022 12:17
280

De NRC bevestigt dat het al langer onderzoek doet naar de omgangscultuur binnen Ajax. De krant gaat op maandag 'meer achtergronden' naar buiten brengen, nadat zondagavond duidelijk werd dat Marc Overmars vanwege grensoverschrijdend gedrag vertrekt.

Op zondagavond om 23.30 maakte Ajax de exit van Overmars officieel. Een halve dag later meldde juriste Marjan Olfers dat NRC-journalisten al onderzoek deden naar Overmars. "Ik verwacht wel dat er geroerd is in deze zaak en dat Ajax de vlucht naar voren heeft gekozen." De onthulling van Olfers blijkt te kloppen: NRC meldt nu zelf dat het de omgangscultuur bij Ajax al langer onder de loep nam.

Ondanks dat het grensoverschrijdende gedrag van Overmars nu al bekend is bij de buitenwereld, gaat NRC zijn bevindingen later op maandag nog delen. De krant stelt 'meer achtergronden' te gaan publiceren.

Overmars was zo'n tien jaar in dienst als directeur spelerszaken bij Ajax. Algemeen directeur Edwin van der Sar zal voorlopig de taken van zijn oud-collega en -teamgenoot waarnemen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie