Heerenveen legt oude bekende vast: 'We kijken ook alvast naar volgend seizoen'

Heerenveen legt oude bekende vast: 'We kijken ook alvast naar volgend seizoen'

7 februari - 15:22
20

Joost van Aken staat voor een terugkeer bij sc Heerenveen. De 27-jarige verdediger tekent een contract tot het einde van het seizoen in het Abe Lenstra Stadion, met de optie voor nog een jaar. 

Technisch manager Ferry de Haan bevestigt de komst van Van Aken tegenover de Leeuwarder Courant. "Joost heeft een tijdje niet gespeeld, maar is een goede verdediger en kent de club", legt hij uit. "Met de optie in het contract kunnen we over een paar maanden bekijken of we met hem verder willen. We kijken dus ook alvast naar het volgende seizoen."

Van Aken zat zonder club, nadat hij onlangs zijn contract bij Zulte Waregem liet ontbinden. Hij ging afgelopen zomer aan de slag bij de Belgische club, maar raakte daar al snel uit beeld. De linkspoot voerde eind januari al een gesprek met de clubleiding van Heerenveen en keert nu definitief terug op het oude nest. Door de afwezigheid van Sven van Beek, Nick Bakker en Syb van Ottele zat interim-trainer Ole Tobiasen krap in zijn centrale verdedigers.

Van Aken doorliep de jeugdopleiding van de Friezen en speelde tussen 2013 en 2017 in het eerste elftal. Vervolgens werd hij voor zo'n drie miljoen euro verkocht aan Sheffield Wednesday. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.