Schmidt: 'Als Yvon geen fout had gemaakt, was het een goede beslissing'

Schmidt: 'Als Yvon geen fout had gemaakt, was het een goede beslissing'

7 februari - 16:24
107

Joël Drommel keert mogelijk razendsnel terug onder de lat van PSV. Trainer Roger Schmidt sluit niet uit dat de 25-jarige doelman dinsdag een basisplaats heeft in het duel met NAC Breda in de kwartfinale van de KNVB Beker.

Drommel werd afgelopen weekeinde gepasseerd door Schmidt, die in de Eredivisie-topper tegen AZ voor Yvon Mvogo koos. Een beslissing die bijzonder ongelukkig uitpakte. De Zwitser liet zich verrassen door een hoge bal, waardoor Jesper Karlsson de winnende maakte (1-2). 

"Voor mij was dit het moment om Yvon een keer de kans te geven", gaat Schmidt maandag nogmaals in op zijn keuze, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Ik vond dat hij dat verdiend had, omdat hij in de trainingen een goed niveau toonde. Alleen moet je het dan in de wedstrijd wel laten zien en dat is niet gebeurd. Keepen bij PSV betekent dat je negentig minuten topniveau moet laten zien en dat deed hij niet."

Schmidt oordeelde al hard over Drommel, maar ook Mvogo kon geen potten breken. "Dit is nou precies wat je niet wilt, maar met de wetenschap van nu is alles te verklaren. Als Yvon geen fout had gemaakt en wij winnen, had men waarschijnlijk gezegd dat het een goede beslissing was. Ik snap hoe het werkt en dat er dan naar de coach wordt gekeken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie