RvC zette Overmars op straat: 'Hij was zelf niet overtuigd van zijn gedrag'

RvC zette Overmars op straat: 'Hij was zelf niet overtuigd van zijn gedrag'

07-02-2022 22:04 Laatste update: 08-02-2022 10:08
161

Marc Overmars heeft niet zelf besloten om op te stappen als directeur voetbalzaken van Ajax. Volgens Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf, heeft de Raad van Commissarissen hem op straat gezet.

Driessen vertelt bij VI Vandaag dat hij zondagavond werd gebeld dat hij om 23.30 uur op zijn telefoon moest kijken. "Ajax heeft de regie genomen", opent hij. Driessen stelde zichzelf direct de vraag of Overmars daadwerkelijk zelf besloot op te stappen. "Dan blijkt dat de RvC hem de uitgang heeft bewezen en dat hij zelf niet helemaal overtuigd was van dat wat hij gedaan had, grensoverschrijdend was."

"Wat ik nu heb vernomen, gaat het enkel om berichten", vervolgt hij in de talkshow. "Hij heeft niemand met een vinger aangeraakt, dan ga ik daar van uit." De chef voetbal van de ochtendkrant plaatst wel een kanttekening. Hij vermoedt dat algemeen directeur Edwin van der Sar hem mogelijk een hand boven het hoofd houdt. "Van der Sar heeft er al langer van geweten."

René van der Gijp is eveneens aangeslagen door het nieuws. "Toen ik het hoorde dacht ik dat het om twee of drie appjes ging. Dat die appjes niet koosjer zijn, dat kan nog", begint hij. "Maar als je dan maandagmiddag leest over die dickpics en dat het om zes vrouwen gaat, dan is het een ander verhaal. En ik ben bang dat er meer dingen uitkomen."

Tot dusver zijn er nog geen aangiftes gedaan tegen Overmars. In het statement van Ajax liet hij weten 'zich kapot te schamen'. Een woordvoerder van Overmars wilde niet reageren op de vermeende beschuldigingen van de mogelijk verstuurde dickpics