Ex-werkneemsters Ajax: 'gedrag van 'vieze oom' Overmars bekend bij directie'

Ex-werkneemsters Ajax: 'gedrag van 'vieze oom' Overmars bekend bij directie'

07-02-2022 21:54 Laatste update: 22:09
248

Het gedrag van Marc Overmars kan de clubleiding van Ajax onmogelijk zijn ontgaan. Dat laten voormalig medewerksters van de Eredivisie-koploper weten aan het Algemeen Dagblad.

Volgens hen vertoonde Overmars herhaaldelijk en tegenover meerdere vrouwen grensoverschrijdend gedrag. Zo plaatste de voormalig directeur voetbalzaken foute opmerkingen op de werkvloer en stuurde hij daarbuiten ook seksueel getinte berichten en beelden, zoals dickpics. De ex-medewerksters vertellen aan het AD dat dit gedrag alom bekend was op de werkvloer bij Ajax, zowel onder het personeel als bij de directie.

Overmars werd intern zelfs 'vieze oom' genoemd, terwijl algemeen directeur Edwin van der Sar bekend stond als 'vriendelijke vader', schrijft de krant. Volgens de oud-werkneemsters hebben meerdere vrouwen de handelswijze van Overmars aangekaart bij Van der Sar, maar dat wordt door de oud-doelman ontkend.

De Telegraaf meldde maandagavond al dat meer dan zes werkneemsters van Ajax de berichten of het gedrag van Overmars als zeer aanstootgevend of grensoverschrijdend ervaren. Volgens Het Parool ging het om één werkneemster die dickpics heeft ontvangen.