Arnesen ziet verbeterpunt: 'Dat is de grootste zwakte van dit Feyenoord'

Arnesen ziet verbeterpunt: 'Dat is de grootste zwakte van dit Feyenoord'

08-02-2022 07:55 Laatste update: 09:45
68

Bij Ajax en PSV is het om verschillende redenen zeer onrustig, maar bij Feyenoord gaat alles crescendo. Technisch directeur Frank Arnesen spreekt van een 'Arne Slot-effect' in Rotterdam-Zuid.

"Arne doet hier echt geweldig werk. Er is nu zoveel overzicht en zoveel rust binnen de club. Dat is voor ons allemaal lekker werken", laat Arnesen weten aan het Algemeen Dagblad. De Deen is niet bang dat de trainer snel wordt weggehaald door een buitenlandse topclub. "Arne staat ook volgend seizoen nog onder contract bij ons en er is nog een optie op één extra seizoen van onze kant."

Toch brengt Arnesen al wel scenario's in kaart voor het geval Slot in de toekomst vertrekt. "Een nieuwe trainer scouten, dat is wel waar wij naar toe moeten. Iemand met dezelfde filosofie als Slot. Een kandidaat intern vinden, dát zou ideaal zijn. Maar vaak zijn dat trainers die nog onervaren zijn en dat vind ik voor een grote club als Feyenoord eigenlijk te gevaarlijk. Iemand die Slot ooit kan opvolgen, die naam zit nu ook nog niet in mijn hoofd."

"Maar goed, Arne is hier pas één seizoen, heeft het naar zijn zin en voor hemzelf lijkt het mij goed hier langer te blijven", gaat Arnsen verder. "En dat hopen wij ook, Arne is echt geweldig voor ons. Zijn komst naar Feyenoord, dat is pas echt een scoop geweest, vind ik."

Is er dan helemaal niets aan te merken op Feyenoord? "De grootste zwakte van dit Feyenoord is dat wij teveel huurspelers hebben", meent de directeur. "Een club als Feyenoord moet er eigenlijk maximaal eentje hebben, want je genereert geld voor andere clubs. Maar ja, we moesten wel als we resultaat wilden halen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie