Eriksen vertrouwt op zijn lichaam: 'Kan ook een marathon lopen of diepzee duiken'

Eriksen vertrouwt op zijn lichaam: 'Kan ook een marathon lopen of diepzee duiken'

08-02-2022 10:14 Laatste update: 10:21
2

Christian Eriksen staat bij Brentford voor zijn rentree op het voetbalveld. De Deen kijkt ernaar uit om wedstrijden te spelen en wil weer behandeld worden als voetballer, in plaats van als hartpatiënt.

Eriksen moest noodgedwongen vertrekken bij Internazionale, omdat het in de Serie A niet is toegestaan te spelen met een defibrillator. Brentford pikte hem op en zorgt ervoor dat de spelmaker zich weer voetballer voelt. "Zelfs met een ICD (Implanteerbare Cardioverter Defibrillator, red.) zijn er geen beperkingen. Je kan een marathon lopen, diepzee duiken of wat dan ook", zegt hij op de clubkanalen van de Premier League-club.

Met zijn gezin woont hij weer in Londen, de plaats waar hij tussen 2013 en 2020 ook al woonde toen hij speelde voor Tottenham Hotspur. Eriksen zit daar op zijn plek. "Je wil terug naar normaal, maar voor mij was het spelen in Italië niet toegestaan. Daarom moest voor ons normaal anders worden. We hebben nu bij Brentford de kans terug te gaan naar ons normale leven."

Bij Brentford hoopt hij 'nieuwe herinneringen' te maken. "De artsen hebben groen licht gegeven voor dat ik weer de voetballer Christian kan zijn. Natuurlijk zal ik het altijd met me mee dragen en zal iedereen er aan terugdenken. Maar het is nu tijd om vooruit te kijken."