Feyenoord slaagt met beperkte middelen op transfermarkt: 'Je moet creatief zijn'

Feyenoord slaagt met beperkte middelen op transfermarkt: 'Je moet creatief zijn'

08-02-2022 10:28
94

Frank Arnesen vindt het 'best leuk' om zonder geld een elftal te versterken, zoals de technisch directeur van Feyenoord dat afgelopen winter deed. De Deen winkelde in Zweden, de Verenigde Staten, Engeland en Rusland. 

"Je moet creatief zijn, we moesten goed kijken waar de spelers zijn die we wilden hebben", zegt Arnesen in gesprek met de NOS. "En dat zonder te veel geld te gebruiken, ik denk dat dat goed gelukt is. We scouten overal, waar ze goed zijn en goedkoop", maakt de Deen duidelijk. 

Jorrit Hendrix werd gehuurd van Spartak Moskou, Philippe Sandler kwam over van Manchester City en Cole Bassett is op huurbasis naar De Kuip gekomen. Alleen voor Patrik Walemark betaalde Feyenoord een bescheiden transfersom. De Zweed wordt vergeleken met Steven Berghuis, maar Arnesen tempert de verwachtingen. "Hij is 20 jaar, hij moet tijd krijgen."

Het nieuwe transferbeleid werpt zijn vruchten af, denkt Arnesen. "Ik denk dat we heel veel goede spelers hebben, jonge interessante spelers, die nu al op heel hoog niveau zitten", zegt hij. "Ik denk dat wij in de toekomst heel veel interessante transfers kunnen maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie